Ξενόφερτο έθιμο; Συνήθεια; Το μόνο σίγουρο είναι πώς όσοι ανήκουν στην Geek κουλτούρα, το προσμένουν και το απολαμβάνουν!

Η τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη, λοιπόν, θα είναι και φέτος, εβδομάδα Halloween, με κορύφωση τη νύχτα της 31ης του μήνα, όπου οι νεκροί θα ξυπνήσουν! Το Halloween ή αλλιώς το βράδυ των Αγίων Πάντων («All Hallows Evening») κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους σε όλη την Ευρώπη και φυσικά και στη χώρα μας και πλέον είναι συνδεδεμένο με το απόλυτο θεματικό φεστιβάλ τρόμου. Αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για θεματικές horror βραδιές με την ανάλογη spooky μουσική και περιεχόμενο.


Για κάποιους όμως από εμάς, το παραπάνω αποτελεί ίσως μια πιο συχνή κατάσταση, μια καθημερινότητα. Φυσικά, αναφερόμαστε στους φανατικούς board gamers που η νύχτα των πνευμάτων και των ζωντανών νεκρών αποτελεί απλά την αφορμή για να στήσουμε με την παρέα μας μία ακόμα παρτίδα. Με τόσα εξαιρετικά επιτραπέζια παιχνίδια τρόμουμυστηρίου, με ζόμπι, με δολοφόνους, με κρυφούς ρόλουςφαντάσματαghouls και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε, μια βραδιά με επιτραπέζια μετατρέπεται σε Halloween βραδιά και για τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου!


Δοκιμάστε να στήσετε μία παρτίδα Horrified. Εσείς και η παρέα σας θα πρέπει να τα βάλετε με τη νύφη του Φρανκενστάιν, τον Αόρατο Άντρα, τη Μούμια και άλλα πλάσματα, που πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται να είναι καν Halloween για να σας παγώσουν το αίμα. Ή αν αυτό σας φαίνεται πολύ απλό, πάρτε τα ποδήλατά σας και εξερευνήστε τα μέρη όπου λένε πως κατοικούν δαίμονες, στο Tales of Evil, μια περιπέτεια που θα σας θυμίσει έντονα Stranger Things.

Η Νύχτα των Νεκρών είναι πλέον συνδεδεμένη, στην pop κουλτούρα γενικότερα με τον τρόμο και το μυστήριο, οπότε ίσως αφήσουμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούν κυνηγώντας τα χνάρια ενός εμβληματικούς δολοφόνου, στο Sherlock Holmes Consulting Detective. Ίσως απλά και πιο… παραδοσιακά περάσουμε το κατώφλι της στοιχειωμένης έπαυλης για να λύσουμε την υπόθεση του Mystery House: Adventures in a Box ή ακόμα και για να επικοινωνήσουμε με το πνεύμα της, προκειμένου να μάθουμε τον τρόπο που πέθανε, στο κλασικό πια, Mysterium. Εννοείται πως ο τρόμος έχει γίνει μέρος και των επιτραπέζιων φαντασίας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως το Folklore ή το Destinies να φέρνουν το horror στοιχείο σε μεσαιωνικούς κόσμους με έντονο το στοιχείο της διαδραστικής αφήγησης. Και μην ξεχνάμε ποτέ τον άρχοντα του τρόμου και της απόκοσμης, πνιγηρής ατμόσφαιρας, H.P. Lovecraft και τίτλους όπως το Unfathomable και το Arkham Horror που μπορούν να εγγυηθούν για την επιτυχία μιας θεματικής horror βραδιάς. 


Οι επιλογές είναι ατελείωτες και είναι για όλο το χρόνο! Το στοίχημα για εμάς πλέον, είναι αφού επιλέξουμε το κατάλληλο game, να φτιάξουμε μια ατμόσφαιρα που θα το κάνει ακόμα πιο «ζωντανό». Μουσική, κεριά, γλυκά και γιατί όχι και λίγη… μεταμφίεση! Αφού λοιπόν έχουμε όλη τη χρονιά το Halloween στο… τραπέζι μας, ας τολμήσουμε αυτές τις μέρες και το κάτι παραπάνω! :p

Μπορείς να βρεις τη λίστα με τα αγαπημένα μας games για το Halloween 2022 εδώ